De week zonder vlees – 5 vega recepten!

Deze week is de week zonder vlees. Als kind at ik veel vlees en ik probeer dit de laatste maanden steeds meer te compenseren. Om je te inspireren deze week ook geen (of minder) vlees te eten, zet ik een paar van mijn lievelingsrecepten voor je op een rijtje:

1. Tomatenrisotto met gegrilde paprika en burrata

Dit recept at ik laatst met een vriendinnetje. Zelf houd ik niet zo vak tomaat en kaas, maar dit recept is echt fantastisch! Vooral met die romige burrata is het amazing. Zelf hadden we er nog rucola en pijnboompitjes aan toegevoegd wat het voor mij echt af maakte. Met name de pijnboompitjes zijn heerlijk door de textuur en voegen echt iets toe aan het gerecht.

Het recept dat wij hebben gebruikt is van Jenny Alvares en kun je hier vinden.  

2. Lasagne met gegrilde paprika en mozerrella

Om nog even in de gegrilde paprika en kaas-mood te blijven is dit recept ook echt een dikke aanrader. De lasagnes die ik maar bevatten tegenwoordig helemaal geen vlees (of vis) meer omdat ik ze veel lekkerder vindt met wat extra groente en veel gesmolten kaas haha! In dit receptje gril je courgette en leg je die als plakjes op de lasagnebladen en daarna komt de tomatensaus en heel veel mozerella! 

Op de website van Leukerecepten.nl vind je het recept.

3. Broodje notenburger met sla, komkommer, paprika 

Iets compleet anders: healthy fastfood! Ik wilde hamburgers eten zonder vlees en besloot voor de notenburger van Good Bite te gaan (gekocht bij de Plus). Nog nooit gegeten, maar mega lekker! Het recept was easy: een zacht bolletje, de notenburger, wat sla, komkommer, paprika en een beetje mayonaise. Easy en lekker! 

4. Boerenkool salade met courgettesoep  

Ga je liever voor minder koolhydraten en meer vitamines? Dan weet ik een lekkere salade voor je! Neem een halve zak boerenkool, en stoom deze 5 minuten. Koel deze daarna af met koud water en mix het met granaatappel, rode ui, komkommer, olijfolie, peper en zout, citroensap en knoflookpoeder! Met de courgette soep van de Albert Heijn erbij heb je zo een heerlijke maaltijd op tafel getoverd! 

Klik hier voor de courgettesoep van de Albert Heijn. 

5. Rode curry met pompoen

Helaas zit een tripje er in het buitenland nu niet in, maar waarom het buitenland niet naar hier halen? Deze culinaire curry zit boordevol vitamines en is relatief gezond:. Het is gezond, vegetarisch en echt super easy! Voor twee personen heb je het volgende nodig: 

– 200 gram flespompoen

– 150 gram wortels 

– 3 zoete aardappels 

– Thaise rode curry kruidenpasta 

– 1 blikje kokosmelk 

– Ook lekker: nog even 2 handjes spinazie erdoorheen 

Eerst bak je de groentes goed gaar, dit kan eventjes duren. Vervolgens doe je de kokosmelk en kruidenpasta erbij. Laat het putje ongeveer 20 minuten sudderen tot het helemaal zacht is en de saus was dikkig aanvoelt. Lukt dit niet? Doe er dan een beetje bloem bij. Wil je graag minder vet in je gerecht? Kies dan voor de light versie van de kokosmelk! Ook lekker: naanbrood om in de curry te dippen, hmmm!

Wat is jouw lievelingsvega receptje? Alle nieuwe inspiratie is welkom! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *