Herinneringen.

Herinneringen. Iets wat we allemaal koesteren. Een gevoel dat niemand anders heeft, behalve jij. Hoeveel mensen er ook bij een bepaalde gelegenheid bij waren, iedereen herinnert zich een situatie anders. En dat is precies wat ik zo mooi vind. Herinneringen.

Als ik denk aan herinneringen uit m’n kindertijd, denk ik aan kamperen met de familie. Aan elke dag lekker het zwembad in plonsen en ’s avonds buiten voor de vouwwagen een maaltijd eten die met twee gaspitjes tot stand zijn gekomen. Of kinderfeestjes waarbij de vriendjes en vriendinnetjes aan de hand van een krokodillenspel hun cadeautje mochten geven. Of aan de musical van K3 en de drie biggetjes in Antwerpen waarbij we te laat kwamen bij de voorstelling door de harde regen, en daardoor de eerste helft miste. 

Het leuke van herinneringen is dat je weet dat er alleen maar meer bijkomen. En dat je ze vast kunt leggen. Zo vlog ik al jaren kleine stukjes uit m’n leven. M’n avontuur in Praag, m’n lieve gastfamilie in Texas, de vakanties met de boyfriend, het anniversary tripje naar Cyprus van m’n ouders en natuurlijk de roadtrip in Amerika vorig jaar. 

Naast alle vlogs en video’s heb ik ook nog zo’n 7.543 foto’s op m’n telefoon staan. Geen wonder dat ik al drie weken lang tegen een volle iCloud aan loop te hikken. Het wordt tijd om al die herinneringen te ordenen en uit te zoeken. 

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Fotofabriek met de vraag of ik een setje retroprints wilde testen. Van die polaroid-achtige foto’s. Hier zei ik natuurlijk geen nee tegen. Tussen de 7.543 foto’s zocht ik acht foto’s waar ik een mooie herinnering aan had met mensen die veel voor me betekenen. Een tijdje later kreeg ik de polaroids thuisgestuurd en de foto’s zijn prachtig afgedrukt. Ze hangen verspreidt door het hele huis heen zodat ik ze steeds tegenkom en weer even mee terug wordt genomen naar dat ene moment. 

Waar heb jij een mooie herinnering aan?  Heb je dat moment vastgelegd? Of zwerft het ergens rond in jouw personal iCloud? Misschien dat ik binnenkort toch maar eens een fotoboek ga maken om alle mooie herinneringen in één keer vast te leggen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *