Het duurt even maar we komen er wel.

Soms wil ik teveel. Dan zijn er honderden ideeën in m’n hoofd, maar dan weet ik soms niet waar ik moet beginnen om het uit te werken. Vaak zijn ze niet eens specifiek, meer een soort globaal doel. En stiekem is er dan ook altijd die gedachte dat je het niet kunt, dat jij niet succesvol kunt zijn. Dan scroll ik uren door Instagram naar alle vrouwen die wél succesvol kunnen zijn om vervolgens ontevreden m’n telefoon weer weg te leggen.

Ik weet dat het een lange weg is. Ik weet dat succesvol zijn (define succesvol???) niet overnight gebeurd en dat je hard moet werken om dichterbij je doelen en dromen te komen. Maar wat zijn dan die doelen? Wat zijn dan die dromen? Soms weet ik het zelf ook niet meer.

Soms baal ik van mezelf dat m’n leven zo’n andere wending heeft gekregen. Ik was altijd degene die wist wat ze wilde worden later: musicalster. Jarenlang heb ik op plekken in heel Nederland les gekregen in dansen, zingen, acteren, muziektheorie, interpretatie, solfège, noem het maar op. Alle ingrediënten voor een carrière op de planken was daar. En toch ontbrak er wat. Ik wilde graag het eindproduct, de weg ernaartoe duurde me te lang. Het repteren, thuis oefenen, fouten maken, nog meer repeteren, nog meer oefenen, nog meer fouten maken, dat was niet voor mij weggelegd. Nog steeds kan ik niet precies een vinger leggen op wat mij uiteindelijk heeft weerhouden van het doorzetten van deze ambitie, maar blijkbaar brandt het vuur minder dan ik dacht, of had gehoopt. 

Nu zijn we jaren verder waarin ik een basic communicatie opleiding heb afgerond en nog steeds ben ik niet altijd zeker van m’n zaak. Stiekem heb ik wel een doel, stiekem heb ik wel een droom. Creëren. Ik wil content maken en mijn verhaal delen met tientallen, honderden en het liefst zelfs duizenden mensen. Lekker vloggen terwijl ik op reis ben, leuke foto’s posten met een verhaaltje erbij en meedenken over het online ondernemerschap. Dat wil ik. Maar zo’n grote achterban krijg je niet zomaar. Dat kost veel werken. Als een gek bedacht ik een soort strategie voor m’n Instagram, deed ik een fotoshoot met een vriendinnetje en ging ik eindelijk de vlogs van onze roadtrip editen van vorig jaar. Iemand wilde gratis voor mij een website maken, en nu werk ik aan m’n blogs. Nog steeds durf ik niet hardop uit te spreken dat ik content creator wil zijn, een online business wil hebben en anderen inspireren m’n grootste droom is, maar ik ben wel op weg.

 Echter wil ik meteen alles tegelijk, teveel. Ik moet m’n droom meer opdelen in stapjes. Eerst m’n bereik op Instagram vergroten en YouTube. Daarna m’n website erop plakken, en zo langzaam maar zeker aan mijn weg naar succes timmeren. Hierbij de belofte aan mezelf: het kan nog even duren Tess, maar je komt er wel. Dit geldt ook voor jou. Geef niet op, soms lijkt het lang te duren, maar we komen er wel! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *