Hoe wij ons droomappartement aantrokken

Sinds een paar maanden weet ik dat ik naar Amsterdam wil. Ik heb er gewoond tijdens mijn afstudeerstage en vond het amazing. Ondanks dat ik toch een beetje skeptisch was (want veel toeristen, over de top, druk, duur) heb ik echt genoten. Ik genoot van het ritje op de pont naar de Keizersgracht, ik genoot van het groen dat ik tegenkwam en ik genoot zelfs van de toeristen. 

Amsterdam is toch wel een beetje de plek waar het allemaal gebeurd. Aangezien ik werkzaam ben in de online (influencer) mediawereld, hoopte ik stiekem toch op een terugkeer. Tilburg is en blijft een topstad en ik heb er een geweldige studententijd gehad, maar Amsterdam is toch wel een plekje waar ik graag naartoe zou willen.

Toen ik eenmaal m’n vriend had overgehaald begonnen we met zoeken. We wilde graag een modern complex en niet iets wat slecht geïsoleerd is of waar muizen zitten. Oh, en het liefste ook iets met twee slaapkamers want dan kunnen de Brabanders blijven slapen. Al snel zagen we ons droomappartement: een twee-slaapkamer appartement uit 2019. Alles was nieuw en het zag er prachtig en modern uit. De huur was ook nog goed te doen en qua vierkante meters zouden weer niet veel op achteruit gaan. Er was echter een klein probleempje: ik word ondernemer.

Aan die luxe complexen hangt vaak een enorm hoog inkomenseis. Samen met mijn vriend en mijn bijbaantje als online creative zouden we echt nét aan de eis voldoen. Dus wij met volle moed alle documenten regelen. 

Hoewel niet alle documenten in orde waren, mochten we toch gaan kijken voor het appartement. En jup, het was amazing! ‘Helaas’ was het per direct beschikbaar en wij wilde toch graag nog eventjes wachten. Uiteindelijk gaven we aan dat we er wel per half april in konden om de kans te vergroten.

Later kwamen we erachter dat het niet zo simpel was. Ze hadden een winst- en verlies rekening nodig van de afgelopen jaren, een uitreksel van kvk en een prognose van 2021. We zagen ons droomhuisje al in duigen vallen want ik had de afgelopen jaren vrijwel niks verdiend en een prognose maken leek ons ook lastig aangezien ik nog geen idee heb hoeveel ik ga verdienen. Niet veel later kregen we ook nog een berichtje dat we het niet waren geworden omdat er een ander stel was dat alle documenten in orde had en er per direct in kon. Bye huisje in Amsterdam, hallo opnieuw zoeken. 

En toen was het vrijdag 26 april. Ik werd gebeld door een onbekend nummer. Later bleek dit de makelaar die me vertelde dat als ik door een accountant mijn documenten liet opstellen, het dan wel goed zat. EH, OKE, TOP! En voordat ze ophing vertelde ze nog even tussendoor: ohjwa, het vorige stel heeft de woning toch afgezegd dus als je wilt mogen jullie erin. Omdat jullie eigenlijk pas vanaf half april willen hoeven jullie pas vanaf half april te betalen maar mag je er al wel in vanaf 1 april. Laat maar weten, groetjes.

EHM, SAY WHAT??

Pas toen ik ophing besefte ik me wat er zojuist gebeurde. We hadden het appartement! En hoe bizar dat het gewoon gelukt is?

Misschien een wat langdradige aanloop naar het moraal van mijn verhaal toe, maar mijn vriend en ik wilde daar écht heel graag wonen. We hadden het er elke dag over en keken elke dag naar de foto’s. Iemand had het al voor ons ingericht en we waren alvast bezig met de koelkast leeg maken. Luc was zelfs al begonnen met pakken vóórdat we wisten dat we hier gingen wonen… Toen ik hier nog even goed over na dacht realiseerde ik me wat ik zojuist had gedaan: ik heb het appartement aangetrokken. Wij hebben het aangetrokken. We hebben the law of attraction toegepast en we hebben ondanks alle onzeker- en onduidelijkheden het huisje naar ons toegetrokken en het is gelukt.

Mijn tip? Doe alsof je er al bent. Ga jouw droom naleven. Doe alsof je al die ene auto bezit. Ga net als wij alvast beginnen met pakken. Doe alsof je al een relatie hebt en je je partner gedag zegt. The law of attraction werkt past echt als jíj er zelf in gelooft, alsof je doet alsof je het al hebt of bezit. Als je dat eenmaal weet en toepast, dan kan ook jij alles aantrekken wat je wil! 

Via mijn Instagram kun je onze verhuisavonturen volgen. Wat is jouw grootste aantrekking tot nu toe?   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *