Tips om je zichtbaarheid te vergroten op Instagram

Als ondernemer is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Jouw klanten moeten je tenslotte wel kunnen vinden natuurlijk! Helemaal als online ondernemer is het belangrijk om jouw online zaakjes goed op orde te hebben. Ondanks dat TikTok steeds populairder wordt blijft Instagram het populairste platform. Om je een klein beetje op weg te helpen zet ik wat simpel toepasbare tips voor je op een rijtje om je zichtbaarheid te vergroten op Instagram:

  • Zorg voor een steady bio – binnen een paar seconde bepalen mensen of ze je gaan volgen of niet. Het eerste wat ze zien voordat ze door je foto’s scrollen is jouw bio! Zorg voor een duidelijke biografie waarin in één oogopslag duidelijk wordt wie je bent, wat je doet en wat je te bieden hebt (als je iets te bieden hebt). 
  • Maak gebruik van alle functies – Instagram heeft allerlei functies, waaronder IGTV en stories. Binnen Instagram Stories kun je weer een poll, question sticker, slider of quiz sticker toevoegen. Als je gebruik maakt van al deze tools, is er een grote kans dat Instagram je post of stories meer laat zien in het algoritme. Zij willen namelijk dat je deze tools gebruikt. Dus story er op los, maak een leuke IGTV en engage lekker met je volgers!
  • Gebruik nuttige hashtags – Hashtags kunnen meer voor je doen dan je denkt. Sterker nog, als je de juiste hashtags gebruikt kun je een hele nieuwe groep mensen naar je toetrekken! Zorg dat je hashtags kiest die écht passen bij jouw bedrijf en maak ze concreet. Kies bijvoorbeeld niet voor #traveling waar meer dan 74 miljoen berichten van zijn maar voor #solobackpacking waar er maar 56.000 van zijn. Nog steeds veel, maar zo ben je al veel makkelijker te vinden dan tussen die miljoenen andere berichten die wellicht niet eens bij jou passen. 
  • Maak highlights – Instagram heeft een functie waarmee je op je eigen profiel highlights kunt maken om zo stories uit het verleden te bewaren. Wellicht kun je een paar categorieen bedenken (bijvoorbeeld behind the scenes) waarin je deze stories post en opslaat onder de highlight. Zo blijven de stories toch zichtbaar. 
  • Engage met je doelgroep – Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar zichtbaarheid begint bij jezelf. Zorg dat je gezien wordt! Like, deel of reageer op foto’s van anderen, zoek de interactie op met je volgers. Als iemand op jouw post reageert, reageer dan terug. Op deze manier zul je ook weer vaker omhoog komen in het mysterieuze algoritme van Instagram. 

Heb jij zelf ook nog tips die jou hebben geholpen bij het vergroten van je zichtbaarheid? Ik ben heel benieuwd! Laat het weten in de reacties! 

Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *