Waarom een blog?

Ik heb veel dromen en ambities. Sommige dromen heb ik al jaren en vaak hoop dat deze dromen naar me toe komen waaien en dat ik het dan ‘opeens’ heb. Vroeger wilde ik altijd ontdekt worden, een grote ster worden en in musicals spelen zonder er heel hard voor te hoeven werken. Nu weet ik wel beter. Een van die dromen die ik al jaren heb is het hebben van een eigen website. Een blog waarin ik m’n gedachtes kan delen met de rest van de wereld. In 2014 verhuisde ik voor een jaar naar Amerika en hier hield ik (semi-verplicht) wekelijks een blog bij. M’n moeder maakte maandelijks geld naar mij over zodat ik m’n leventje daar kon onderhouden onder de voorwaarde dat ik elke week op papier zette wat ik die week had beleefd. Geen blog = geen geld. Grapje natuurlijk, maar wel een stok achter de deur voor mij. Het resulteerde er namelijk in dat ik 39 artikelen heb geschreven over de beste tijd van m’n leven. (af en toe vergat ik het weleens of voegde ik weken samen als ik niks had beleefd). Vloggen was toen al wel een ding, maar zelf had ik er nog nooit over nagedacht om m’n leven daar vast te leggen op video. Hoe leuk dat ik het nu alsnog terug kan lezen? Naarmate de tijd verstreek kreeg ik er steeds meer lezers bij van vaak moeders waarvan hun kind ook een high school jaar gingen doen en benieuwd waren naar ervaringen van anderen. Zo heb ik al een beetje kunnen proeven van het hebben van een blog maar eenmaal terug in Nederland was het helaas snel weer gedaan met m’n blogje.

Toch bleef die droom in m’n hoofd borrelen. M’n leven is wellicht niet zo exciting als dat het toen daar was, sterker nog met Corona nu maak ik vrij weinig mee, maar toch lijkt het me leuk om een stukje op het internet te bezitten waarin ik zelf mag kiezen hoe het eruit ziet, wat ik er mee doe en welke teksten ik erop zet.

Toen ik in 2018 begon met ondernemen (lees: moest verplicht freelancer worden toen ik voor het tijdschrift Tina ging werken) keek ik naar alle mogelijkheden die er waren. Door Instagram raakte ik verzeild in een wereld vol vrouwelijke online ondernemers die allemaal gedreven zijn om iets vets van hun leven te maken en hun passie om zetten in hun werk. Heel motiverend en confronterend tegelijk. Ik ben ook gepassioneerd alleen soms ben ik nog een beetje zoekende waarna. Toen ik besloot mijn online ondernemingslife wat serieuzer te nemen heb ik de knoop doorgehakt. Deze meid wil een website. Of eigenlijk een blog. Omdat ik toch al bezig was met out of my comfort zone gaan en nieuwe kennis aan het opdoen was over online ondernemen ben ik er gewoon maar voor gegaan and here I am.

Dus bij deze welkom! Welkom op mijn website die ik liever een blog noem. Mijn heilige plekje hier op het internet die ik als mijn online dagboek beschouw. Het heeft wat jaartjes mogen duren maar beter laat dan nooit. Ondanks dat bloggen anno 2020 eerder een grap is dan iets wat serieus genomen wordt, besloot ik toch om in de stoute schoenen te stappen. Deze website biedt algemene informatie over mij, maar ook m’n persoonlijke leventje waarin ik af en toe weer iets deel. Of ik wekelijks een nieuwe blog plaats zoals in Amerika weet ik nog niet. Maar dat ik er net zoveel plezier uit haal als toen is een feit.

Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *